Как да подчертаете очите правилно Въпросът как да подчертае очите правилно

...
 
Как да подчертаете очите правилно
Въпросът как да подчертае очите правилно
Коментари Харесай

Как да гримираме очите си правилно

 

Как да наблегнете очите вярно

Въпросът по какъв начин да подчертае очите вярно постоянно е вълнувал нежния пол. Дори в антични времена дамите са гримирали очите си благодарение на спонтанни средства – египтяните вършат течна очна линия на основата на малахит; в други елементи на света някои дами употребявали въглен. А ние, актуалните дами, имаме огромен шанс – в последна сметка имаме разполагаем голям боеприпас от разнообразни козметични артикули, които елементарно могат да бъдат закупени от магазина. Остава единствено да се научите по какъв начин да гримирате очите си вярно, с цел да наподобява гримът натурален, наблягайки вашите мощни страни и скривайки минусите.

 

Разбира се, няма универсална формула за гримиране, тъй като всяка жена е друга и това, което е положително за една, може да наподобява изцяло неуместно за друга. В тази публикация ще споделим няколко базови съвета и трикове за грим на очите.

 

Подготовка

 

За да нанесете грима вярно, използвайте следните принадлежности: гъба или тънка, плоска четка за очна линия, по -широка четка за разбъркване на сенки за очи, памучни тампони за унищожаване на несполучливи линии, доста необятна четка за заличаване на остатъците от грима, специфична четка за обособяване на миглите, в случай че слепнат след нанасяне на серпантина. (Ако няма специфична четка, тогава можете да употребявате остаряла четка за зъби, значимо изискване – четката би трябвало да е суха).

 

Винаги авансово нанасяйте овлажняващ крем върху зоната към очите, с цел да се уверите, че гримът ще е равен, постоянен и няма да изсушава кожата. След 10 минути, когато кремът се всмуква, можете да започнете да нанасяте грим.

 

Първо би трябвало да маскирате тъмните кръгове и други недостатъци. Не забравяйте да нанесете малко коректор върху самия клепач – това ще придаде на клепача постоянен колорит и ще разреши на сенките да останат по -дълго и да не се събират в гънките на клепачите денем. Коректорът е особено планиран за кожата на клепачите, той освен прикрива несъвършенствата, само че и добре овлажнява кожата. Изберете коректор с един звук по -светъл от нормалната си основа. В допълнение към сенките, при избора на коректор, обърнете внимание и на външния му тип – има коректори под формата на молив, а от време на време и с четка в края. Предпочитайте последните, защото се нанасят по -нежно и не разтягат кожата.

 

Нанасяне на грима

Много козметолози, когато ги попитат по какъв начин да гримираме очите вярно, поучават да започнете грима на очите с тяхното обрисуване. Но в действителност вярното е да нанесете първо сенки върху клепачите. Причината е, че когато нанасяте сенки след обрисуване на очите, начертаната линия, която акцентира миглите, леко се изтрива и би трябвало да рисувате още веднъж върху нея.

 

Нанесете сенки за очи. За всекидневен грим нормално свеждаме сенките до най-малко. С тънка четка за грим нанесете тъмни сенки по линията на миглите и леко ги издърпайте към веждите. Понякога подвигам очи със сенки и по долния клепач, също по линията на миглите. Използвайте положителни сенки и не правете прекомерно дебели линии. Линията би трябвало да бъде ненатрапчива, наблягайки формата на очите.

 

 Как да гримираме очите си вярно

Малък трик за това по какъв начин да очертаете вярно – нанесете перлени сенки под веждата, това ще направи веждите да наподобяват по -секси и изразителни, а погледът – по -дълбок. Малка точка, направена със сенки от ярък колорит над вътрешния ъгъл на окото, ще помогне да накарате очите да блестят. В допълнение, това допиране оказва помощ за образно увеличаване на очите и ободряване на цялото лице.

 

За вечерен грим можете да употребявате по -ярки нюанси на сенките, да комбинирате цветове и да намерите нови, забавни комбинации.

Следващата стъпка е да нанесете сенки с по -тъмен звук в гънката над горния клепач, с цел да дадете дълбочина на погледа. За да наподобяват очите по -големи, разнасяме сенките и преливаме до самите вежди, най -добре с мека, пухкава четка.

 

Как да сложим вярно очна линия

 

При очната линия е доста значимо да е ясна и равномерна, в противоположен случай гримът ще наподобява нехаен.

Ако употребявате молив, започнете да чертаете линия от средата на клепача и последователно се придвижвайте до ръба на окото с дребни линии. Можете даже да излезете малко отвън линията на миглите. Така очите ви ще наподобяват по -мистериозни.

Що се отнася до течната очна линия, би трябвало да я употребявате доста деликатно, защото и най -малката неправилност незабавно ще проличи. Линията, начертана с течна очна линия, би трябвало да бъде съвършена.

 Как да гримираме очите си вярно

Последният стадий е нанасянето на серпантина.

 

Преди да нанесете серпантина, миглите могат да бъдат извити със специфични щипки – това ще ги направи да наподобяват по -дълги, а очите – по -изразителен. След това към този момент можете да преминете към нанасяне на серпантина. Нанасяйте спиралата, като държите четката хоризонтално и я движите наляво и надясно, като че ли разресвате миглите. Това ги прави по -обемни. Ако желаете миглите ви да са по -интензивно оцветени, нанесете втори пласт серпантина.

По -добре е да нанесете втория пласт серпантина, когато първият пласт изсъхне малко, само че не го оставяйте да изсъхне изцяло, в противоположен случай миглите ще се слепят. Най -неудобното място за нанасяне на серпантина са ъглите на очите, тук би трябвало да действате деликатно и да се опитате да нарисувате всяка мигла. За да извършите това, би трябвало да отворите очите си допустимо най -широко и деликатно да прокарате върха на четката по ресничките.

 

Надяваме се, че тези елементарни правила ще ви оказват помощ да разберете по какъв начин да гримирате очите си вярно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР